TurmarinTurmarin
  • HAKKIMIZDA
  • DUFOUR
    • DUFOUR 32
    • DUFOUR 56
    • DUFOUR 61
    • DUFOUR 360
    • DUFOUR 390
    • DUFOUR 412
    • DUFOUR 430
    • DUFOUR 470
    • DUFOUR 530
  • FOUNTAINE PAJOT
    • YELKENLİ KATAMARANLAR
      • ISLA 40
      • ASTREA 42
      • ELBA 45
      • TANNA 47
      • SAMANA 59
      • ALEGRIA 67
    • MOTORYAT KATAMARANLAR
      • MY4.S
      • MY5
      • MY6
      • POWER 67
  • 2.EL
  • KİRALAMA
  • TEKNİK
  • BLOG
  • İLETİŞİM
  • HAKKIMIZDA
  • DUFOUR
    • DUFOUR 32
    • DUFOUR 56
    • DUFOUR 61
    • DUFOUR 360
    • DUFOUR 390
    • DUFOUR 412
    • DUFOUR 430
    • DUFOUR 470
    • DUFOUR 530
  • FOUNTAINE PAJOT
    • YELKENLİ KATAMARANLAR
      • ISLA 40
      • ASTREA 42
      • ELBA 45
      • TANNA 47
      • SAMANA 59
      • ALEGRIA 67
    • MOTORYAT KATAMARANLAR
      • MY4.S
      • MY5
      • MY6
      • POWER 67
  • 2.EL
  • KİRALAMA
  • TEKNİK
  • BLOG
  • İLETİŞİM

İstanbul’da Düzenlenen Yat Yarışları

admin2021-09-01T12:32:05+03:00

Türkiye’de yat yarışları İstanbul, Çeşme, Bodrum, Marmaris ve Göcek ‘de Türkiye Yelken Federasyonu’na bağlı olarak dört mevsim düzenlenmektedir. Takvime federasyonun sitesinden ulaşmak mümkündür.

İstanbul’daki başlıca yat yarışları;

Çanakkale Zaferi Kupası: İstanbul Yelken Kulübü ve Deniz Harp Okulu işbirliği ile gerçekleştirilir. Fenerbahçe’den start alan yarış, Tuzla’da Deniz Harp Okulu’nda son bulur. Yarışlar iki gün sürer. İlk günün gecesi Harp Okulu’nda davet düzenlenir. Ertesi gün yarış Tuzla’dan başlar ve Fenerbahçe’de son bulur.

TEB Özel Bankacılık – TAYK Fahir Çelikbaş Kupası: Yarış, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ile TEB işbirliğinde düzenleniyor. Fahir Çelikbaş TAYK kurucularından biri. Yarışma onun adını taşıyor. Seri yarışta sosis rota uygulanıyor. Fenerbahçe ve Ataköy açıklarında kurulan parkurda günde 2 veya 3 yarış gerçekleştiriliyor.

Marın Turk Istanbul City Port Kupası: Marinturk sponsorluğunda, Pendik Yelken Kulübü’nün düzenlediği yarış, Pendik Marina’da start alıp 2 gün sürüyor. Program coğrafi adalı rotalar arasında ve sosis rotalı şamandıra yarışlarından oluşuyor.

Atatürk Moda’da:  Etkinlik, 2 Ağustos 1936’da ilk kez düzenlenen yarışa Atatürk’ün start vermesi geleneğini yaşatıyor. Bu yarışta 3 farklı sınıf rekabet ediyor.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Yarışı: İstanbul Yelken Kulübü’nün düzenlediği yarış 2 gün sürüyor. Ve Fenerbahçe – Adalar – Caddebostan rotasında gerçekleşiyor. Türkiye’nin ilk kurumsal ve bireysel kadın takımlarının yarıştığı yelken organizasyonu olma özelliği taşıyor.

Geleneksel Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz Yat Yarışları: Yarış, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü (TAYK) koordinatörlüğünde gerçekleşiyor. Türkiye’nin en büyük ve uzun soluklu offshore yarışında, İstanbul’dan start alan yarışmacılar İzmir’e yelken açıyorlar. Rota da her sene farklılık gösteriliyor.

Deniz Ticaret Odası Kupası: Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ve Deniz Ticaret Odası işbirliği ile düzenleniyor. Yazın Ataköy-Yeşilköy-Adalar rotasında gerçekleşiyor.

AÇIK DENİZ YAT YARIŞLARI

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü  – Boğaziçi Kupası: TAYK’ın düzenlediği yarış Kuruçeşme’den start alıp Beykoz – Çırağan hattını izleyip Kuruçeşme’de bitiyor.

Donanma Kupası: 1982 yılından itibaren düzenlenen yarış Gölcük’ten başlayıp Kalamış’ta sona eriyor.

Benzer Yazılar:

Akdeniz’de Yat Rotaları
Denizcilik Terimleri
Tekne Temizliği Nasıl Yapılır?
Geleceğin Sürdürülebilir Tekneleri için Fountaine Pajot Group ve Dufour Yachts'tan İnovatif İş Birli...
Yeni Başlayanlar için Yelkenli Rehberi
Denizcilik Sektöründe Çalışmak
Fountaine Pajot Katamaranı Power 67
Tekne Demirleme Teknikleri Nelerdir?

Bu gönderiyi paylaş

Facebook heyecan LinkedIn Google + E-posta

2011 yılında DUFOUR YACHTS distribütörleri arasında “Dünyanın en iyi performans gösteren distribütörü ” başarı ödülününe layık görüldük.

KURUMSAL

  • Hakkımızda
  • Kiralama
  • Servis
  • 2. El
  • Blog
  • İletişim

DUFOUR YATCHS

    • DUFOUR 32
    • DUFOUR 56
    • DUFOUR 61
    • DUFOUR 360
    • DUFOUR 390
    • DUFOUR 412
    • DUFOUR 430
    • DUFOUR 470
    • DUFOUR 530

 

DROMEAS


 

FOUNTAINE PAJOT

  • YELKENLİ KATAMARANLAR
    • ISLA 40
    • ASTREA 42
    • ELBA 45
    • TANNA 47
    • NEW 51
    • SAMANA 59
    • ALEGRIA 67
  • MOTORYAT KATAMARANLAR
    • MY4.S
    • MY5
    • MY6
    • POWER 67

İLETİŞİM

İhsan Aksoy sok. Fulya Apt. 2B
10/4 Çamlık Etiler İSTANBUL
+90 212 257 02 03

info@turmarin.com