Tekne Çeşitleri Nelerdir?
Deniz tutkunu olanlar için tekneler çok özel bir yere sahiptir. İsterseniz kendi teknenizi inşa edebilir, isterseniz de size uygun ve ihtiyacınız olan performanslarda bir tekne satın alabilirsiniz. Güzel bir tekneyle deniz tutkunu olma yolunda ilerlemek size çok yakın.
Teknolojinin gelişmesiyle teknelerin farklı modelleri piyasaya sürüldü. Yeni donanımlar eklenip motorları güçlendirilen teknelerin tasarımları kusursuzlaştı. Bu gibi değişiklikler, teknelerin çeşitlere ayrılmasına sebep oldu.
Günümüzde birçok tekne ahşap kullanılarak üretiliyor. Kullanımları yelkenli ve motorlu olmak üzere ikiye ayrılıyor. Üç tarafı da denizlerle çevrili Türkiye’de mavi yolculuklara olan talep orantılı bir şekilde artış göstermiştir. Türkiye’de teknecilikte kaliteli imalatlar gerçekleştirmektedir.
Teknenin genel üretim malzemesi ahşaptır. İç dizayn tamamen tercihe göre şekillenir. Ortalama 7 ay ile 20 ay arasında değişen üretim süresinde kullanılan malzeme teknenin büyüklüğüne göre değişebilir.
Tekne Çeşitleri Nelerdir?
Yelkenli Tekneler
Gezi ve eğlence için kullanılan yelkenli tekneler, en az 4 kişinin hareket edebileceği şekilde tasarlanır. Yelkenli tekneler konfor ve güvenliğin ön plana çıktığı araçlardır. Yapımında hafif malzemelerinde kullanıldığı olur.
Motorsailor (Motoryat)
Motorsailor, motorlu ve yelkenli olarak kullanılır. Deniz üzerinde oldukça hızlıdır. Hızının yanı sıra genişliği ve büyüklüğüyle ön plana çıkar.
Her tekne çeşidinde olduğu gibi, Motoryatlarda da konfor ve güvenlik çok önemsenir. Motoryatlar, belli bir büyüklüğe ulaştığı zaman çift motorlarla da desteklenebilir.
Katamaran
Genellikle sığ sularda hareket etmesi daha kolay olan Katamaran devrildiği zaman tekrar eski hâline gelmez. Bu sebeple sığ sularda kullanılması daha çok tercih edilmektedir.
Teknelerden çok daha hızlı hareket edebilen bu konfor ve tasarım harikası; yüksek konforu sayesinde uzun sürecek gezilerde kullanılabilir.
Kamaralı Tekneler
Genellikle dıştan takmalı motorlar ile desteklenen kamaralı tekneler, minik bir ev konforu sağlar. Gezi, dinlenme, vakit geçirme gibi faaliyetler için kullanılabilir.